Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_top position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_bottom position below the menu.

Sample Sidebar Module

This is a sample module published to the sidebar_bottom position, using the -sidebar module class suffix. There is also a sidebar_top position below the search.

+387 (0)49 490 281 Bulevar Mira 34, 76101 Brčko Distrikt BiH

Search Our Site

O NAMA

DR PAJIĆ MEDICAL
  • Poliklinika DR PAJIĆ MEDICAL je nastala kao plod dugogodišnjeg rada i iskustva u zdravstvenom sistemu regije bivše Jugoslavije osnivača po kome je i dobila naziv.
  • Od 1981. godine kada je završio medicinski fakultet radi i usavršava se u zdravstvu regije.
PROČITAJTE VIŠE

Vrhunski ljekari uz najmoderniju opremu i u prijatnom ambijentu stoje vam na raspolaganju sa željom da vam olakšamo brigu o vlastitom zdravlju.
PROČITAJTE VIŠE

Naša misija je da pacijent brzo i tačno dobije rezultate širokog spektra analiza iz različitih oblasti a vizija je da budemo među vodećim laboratorijama u regionu.
PROČITAJTE VIŠE

Bez gužve i nerviranja čeka vas stručan i ljubazan tim spreman da vam bude na usluzi svaki radni dan s ciljem pružanja stručnih savjeta i promocije zdravog načina života.
PROČITAJTE VIŠE

Ovdje možete preuzeti važeći cjenovnik:

DIJAGNOSTIKA

OPŠTA MEDICINA

Istraživanja su pokazala da se na nivou opšte medicine rješava blizu 80% zdravstvenih problema pacijenata.

HIRURGIJA

Hirurgija potiče od grčke riječi cheirourgia i u prevodu znači ruka i rad i osnovni zadatak joj, bez obzira na uslove u kojima se nalazi povrijeđeni ili oboljeli pacijent, da se pruži adekvatna pomoć.

INTERNA MEDICINA

Interna medicina predstavlja medicinsku specijalnost koja se bavi proučavanjem, dijagnostikom, liječenjem unutrašnjih bolesti i opštim zdravljem i dobrobiti odrasle osobe.

KARDIOLOGIJA

Grana interne medicine koja se bavi pitanjima vezanim za srce i krvne sudove naziva se kardiologija.

ENDOSKOPIJA

Endoskopija predstavlja skup metoda kliničke dijagnostike koje omogućavaju direktnu optičku vizuelizaciju unutrašnjosti šupljih organa uz pomoć optičkih instrumenata - endoskopa.

ULTRAZVUK

Ultrazvuk je zvuk čija je frekvencija iznad gornje granice čujnosti za normalno ljudsko uvo koja iznosi 20 kHz.

UROLOGIJA

Urologija je grana kliničke medicine koja se bavi liječenjem (osim operativnim) bolesti mokraćnih organa oba pola i polnih organa muškaraca.

NAŠ TIM

Prim. dr Dragan Pajić specijalista opšte hirurgije
Prim. dr Petar Marković specijalista interne medicine
Dr Savo Rađen doktor medicine
Dipl. ph Nada Pevčević specijalista medicinske biohemije
Tijana Ostojić diplomirani medicinar laboratorijske dijagnostike 
Dipl. ing. Stanislava Janjić diplomirani inžinjer medicinsko-laboratorijske dijagnostike
Dr Vera Đurak specijalista medicine rada
Prim. Dr Vesna Mihajlović specijalista urgentne medicine
Prim. mr sc Nedeljko Topuzović dr med FESC 
Biljana Janjić medicinsko laboratorijski tehnolog
Prof. dr Zorana Vasiljević dr sci, FESC,FACC internista kardiolog
Dr Violeta Ćulafić-Vojinović specijalista interne medicine-endokrinolog
Dr Ibro Šabanović Urolog

ČESTO POSTAVLJANA PITANJA

Koje su vrste i cijene dijagnostičkih i laboratorijskih pregleda u PZU Dr Pajić Medical?

Dr Pajić:Sve vrste dijagnostičkih i laboratorijskih pregleda koji se obavljaju u PZU Dr Pajić Medical možete pronaći u cjenovniku koji se nalazi na ovoj Web stranici.

Koliko ranije se moram naručiti za pregled?

Dr Pajić:Za pregled bi trebalo da se naručite sedam do deset dana ranije, a mi ćemo Vam obavezno ponuditi prvi slobodan termin za obavljanje pregleda. Na laboratorijski pregled se možete naručiti telefonskim pozivom svakim radnim danom na broj telefona: 049/490-283 a za dijagnostičke preglede pozivom na broj 049/490-281.

Koji su preventivni pregledi neophodni, osobi bez uočljivih tegoba, i koliko često?

Dr Pajić:Postoje neophodni pregledi bez obzira da li osjećamo tegobe ili ne. Poželjno je jednom godišnje da se rade osnovni laboratorijski nalazi (kompletna krvna slika, urin, itd.) kao i EKG srca, UZ, mamografija kao i ginekološki pregledi. Ostali ljekarski pregledi se obavljaju po potrebi.

Koliko često treba raditi sistematske preglede?

Dr Pajić:Sistemske preglede treba obaviti jednom godišnje a razlog za to leži u činjenici da u prosjeku za 12 mjeseci koji prođu između dva pregleda bolesti mogu uznapredovati. Ukoliko je npr. u pitanju zloćudni tumor, on za taj period naraste za oko 5mm što je veličina koja se sa postojećim dijagnostičkim aparatima može otkriti i odstraniti. Problem jeste u tome što tumori rastu geometrijskom progresijom te ukoliko se pregled napravi nakon 2 godine, tumor ne bude veličine 10 mm nego obično nekoliko centimetara. Pored učestalosti obavljanja pregleda treba obratiti pažnju i na vrste sistematskih pregleda. Ukoliko se želi ozbiljno pristupiti sistematskim pregledima, potrebno je obaviti pregled cijelog tijela a ne pregledati samo dio tijela.

Koji su simptomi srčanog udara?

Dr Pajić:Simptomi srčanih problema, od kojih je među najčešćima infarkt miokarda mogu biti složeni, nije ih lako prepoznati i spremni smo pripisati ih nečemu drugom kao što je umor, bol u mišićima pa čak i „pokvareni želudac“. Bitno je naučiti prepoznati simptome koji upućuju na probleme sa srcem. Najčešći simptomi srčanog udara su: tjeskoba, neugoda u prsima, kašalj (neprestani kašalj može biti simptom zatajenja srca kao rezultat nakupljene tečnosti u plućima), umor, mučnina i gubitak apetita, bol u drugim djielovima tijela (bol počinje u grudima a širi se na ramena, ruke, laktove, leđa, vrat i stomak), brz i nepravilan puls, znojenje, oticanje i slabost (neobjašnjiva slabost i osjećaj velikog napora kod jednostavnih aktivnosti kao što je hodanje).

Kako prepoznati dijabetes?

Dr Pajić:Simptomi dijabetesa su često suptilni a ponekad i neprimjetni. Ako se ne liječi, dijabetes može da ima ozbiljne posledice po zdravlje. Dijabetes je podmukla bolest koja ne daje znake a kada su simptomi vidljivi to znači da je bolest u poodmakloj fazi. Ukoliko prepoznate neke od navedenih simptoma potrebno je da se obratiti ljekaru: pretjerana žeđ, glad, umor i slabost, gubitak težine, zamagljen vid, česte infekcije, trnci u rukama i nogama, osjetljive desni kao i problemi sa kožom. Ranim otkrivanjem dijabetesa moguće je da se oboljenje drži pod kontrolom uz zdrav i aktivan život.

Koji su tipovi šećerne bolesti?

Dr Pajić:Šećerna bolest je stanje hronične hiperglikemije a obilježenja je poremećenim metabolizmom ugljenih hidrata, bjelančevina i masti. Kao posledica dugotrajne bolesti mogu nastati razne komplikacije povezane sa povećanim krvnim pritiskom, bubrežnim bolestima, neurološkim tegobama, bubrežnim bolestima, dislipidemijom kao i neurološkim tegobabama. Kod šećerne bolesti razlikujemo šećernu bolest tip 1 i šećernu bolest tip 2. Šećerna bolest tip 1 naziva se i insulin zavisni tip šećerne bolesti i karakteriše se kao autoimuna bolest. Dolazi do poptunog izostanka lučenja insulina gušterače te se mora u potpunosti nadomjestiti terapijom. Uzrok ovog tipa nije način prehrane i stil života. Šećerna bolest tip 2 je bolest koja je vezana za način prehrane i stil života te se najčešće javlja kod osoba koje nisu fizički aktivne i koje su pretile. Simptomi šećerne bolesti su: pojačana žeđ, suva usta i koža, pojačana glad, gubitak težine, stalan umor i iscrpljenost, zamućen vid kao i učestalo mokrenje.

KONTAKT

Dr Pajić Medical
Radno vrijeme:
7:30 do 15:30
Bulevar Mira 34
76101 Brčko Distrikt BiH
DIJAGNOSTIKA +387 (0)49 490 281
LABORATORIJA +387 (0)49 490 283